Hampe

Update:

Ondanks alle hulp en steun die we van onze klanten, leveranciers en iedereen die Hampe een warm hart toedraagt hebben gekregen hebben we noodgedwongen moeten besluiten om de winkel op het Spui per 1 Januari te sluiten. We houden vanaf nu een verhuizings uitverkoop (we kunnen niet alles mee nemen naar onze winkel op de Prinsengracht natuurlijk), dus kom vooral langs!

 

 

 

 

 

Update!!!!!!!

Ondanks dat wij ons doel niet hebben gehaald met de crowdfunding hebben wij toch besloten om een sprong in het diepe te wagen en Hampe muziek over te nemen. Wij proberen zo snel mogelijk alle voorraden weer op peil te brengen. U bent dus weer van harte welkom in onze winkel op het Spui 11, waar we verder zullen gaan met het zelfde aanbod als vroeger. U kunt dus weer terecht voor blaasinstrumenten, strijkinstrumenten, percussie, akoestische gitaren en alle aanverwante producten. We zullen deze producten ook zo snel mogelijk hier op de website toevoegen, zodat jullie kunnen zien wat we op voorraad hebben.

De openingstijden zijn:

Maandag:   Gesloten

Dinsdag:  10.00-18.00

Woensdag: 10.00-18.00

Donderdag: 10.00-18.00

Vrijdag: 10.00-18.00

Zaterdag: 10.00-17.00

Zondag: Gesloten.

 

We willen iedereen bedanken die heeft bijgedragen aan onze crowdfunding!! Zonder jullie was het waarschijnlijk niet doorgegaan. We zien jullie graag weer op het Spui 11, in de vernieuwde winkel waar we wat kleine renovaties hebben gedaan. Tot snel.

 

Met vriendelijke groet

Het Hampe-Prinz Team

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

(25-07-2020)

 

Beste Muzikanten!

Zoals jullie misschien hebben gehoord sluit een van de oudste muziekwinkels van Nederland, Hampe/van Berkel op het Spui in Amsterdam, binnenkort zijn deuren. Een iconische winkel als Hampe, die al 178 jaar bestaat op deze locatie, zal dan voor altijd verdwijnen. Wij zouden dit eeuwig zonde vinden en hebben dan ook besloten om een poging te wagen om dit te voorkomen. Het zou mooi zijn als een winkel als dit behouden kan blijven voor de binnenstad van Amsterdam, dus zijn wij van plan om deze mooie winkel aan het Spui voort te zetten. Uiteraard met een paar kleine aanpassingen, maar de klantgerichtheid, de diversiteit van de voorraad en aandacht en liefde voor de instrumenten blijven gehandhaafd. Naar alle waarschijnlijkheid zal Tom van Berkel ook nog enige tijd aan de winkel verbonden blijven als reparateur.

De belangrijkste gesprekken zijn al gevoerd, bijna alles ligt klaar om het te kunnen realiseren. Maar toch hebben we hier nog wel wat hulp bij nodig, aangezien we vorig jaar zelf Prinz Guitars aan de Prinsengracht hebben geopend en daar al onze investeringen in hebben gestopt. Door de corona crisis hebben we helaas nog niet echt een buffer kunnen opbouwen om nieuwe investeringen te doen, maar we wilden deze mogelijkheid toch niet voorbij laten gaan. We weten dat er veel mensen in- en buiten de stad zijn die graag bij Hampe komen en hier graag zouden blijven komen, dus wij denken dat het met een beetje hulp van jullie én onze leveranciers mogelijk zou moeten zijn. Deze crowdfunding komt dan ook geheel ten goede aan het overnemen van de inventaris van Hampe en eventueel aanvulling van de voorraad. Mochten jullie willen helpen dan kan dat op twee manieren:

1. Door geld te doneren via deze link https://www.gofundme.com/f/help-muziekwinkel-hampe-op-het-spui-voortbestaan
2. Een winkelkrediet bij ons te openen (vanaf 50,- euro of meer), stuur dan na uw donatie een mail naar [email protected]Mocht de overname om wat voor reden dan ook niet doorgaan, dan nemen we uiteraard contact met jullie op!Ik zal ons even voorstellen:

Wij zijn Jeroen Steverink en Ronald Timmer, twee zeer ervaren gitaarverkopers en -reparateurs die na bijna 20 jaar ervaring opgedaan te hebben bij verschillende muziekwinkels in 2019 hebben besloten om naar ons eigen idee een winkel te beginnen. Dat is uiteindelijk Prinz Guitars geworden, op een mooie locatie op de Prinsengracht. Deze winkel ligt op loopafstand van Hampe, en het is onze intentie deze twee winkels naast elkaar te laten bestaan.

Ondanks het feit dat veel muziekwinkels het niet makkelijk hebben in deze tijd zijn wij ervan overtuigd dat een muziekwinkel in een grote en muzikale stad als Amsterdam bestaansrecht heeft. Zeker een winkel met zo’n grote historie als Hampe. Daarom hebben wij er ook nog steeds alle vertrouwen in dat Hampe/Prinz ook in de toekomst bestaansrecht heeft.

Alvast bedankt voor een eventuele donatie en wij hopen jullie te zien bij Hampe/Prinz op het Spui 11 of Prinz Guitars aan de Prinsengracht 326A!


Met vriendelijke groet,


Ronald en Jeroen